Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/oblcentrum/domains/ondernemeninoudbeijerland.nl/public_html/content/plugins/#vm-cookies/plugin-functions.php on line 147

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/oblcentrum/domains/ondernemeninoudbeijerland.nl/public_html/content/plugins/#vm-cookies/plugin-functions.php on line 152
Refrenties/ondernemers - Oud-Beijerland Centrum

Refrenties/ondernemers - Oud-Beijerland Centrum

Referenties/winkeliers van Oud-Beijerland

Vraag het uw aanstaande collega’s!

We kunnen een hoop redenen en cijfers aanvoeren waarom ondernemen in Oud-Beijerland ook voor u interessant is. Maar misschien is de beste bewijsvoering daarvoor wel de mening van een andere ondernemer. We hebben een aantal ondernemers gevraagd naar hun ervaringen met Oud-Beijerland als vestigingsplaats. Het zijn zowel winkeliers die deel uitmaken van een keten als zelfstandige ondernemers. Hun oordeel is eensluidend positief. Maak alvast kennis met de ondernemers die binnenkort ook úw collega’s kunnen worden!

Jan Duifhuizen

Algemeen directeur Duifhuizen tassen & koffers

'Oud-Beijerland één van onze beste winkels'

Met 25 filialen in de regio is Duifhuizen tassen & koffers een bekende naam in het retaillandschap. Eén van die winkels staat in Oud-Beijerland. Tot tevredenheid van algemeen directeur Jan Duifhuizen ‘Dat filiaal is een van onze beste winkels qua omzet. Oud-Beijerland is op twee na de meest verkopende winkel. De reden is eenvoudig: de koopkracht is hier bovengemiddeld. In vergelijking met de omzetten die je kunt behalen, betaal je hier prima huurprijzen.’

Ook het centrum zelf heeft aantrekkingskracht. ‘Oud-Beijerland heeft een gezellige dorpskern met een haven, prima horeca en veel activiteiten. Er zijn veel eigenaren met één winkel. Daardoor heb je een grote diversiteit. Gratis parkeren helpt uiteraard ook mee. En wat ik van klanten hoor is dat ze hier nog normaal geholpen worden.’

Govert Voordendag

eigenaar van twee Etos-filialen

‘Je kunt hier echt omzetten maken’

Govert Voordendag is eigenaar van twee Etos-filialen, die in Oud-Beijerland en Ridderkerk. De eerste is gevestigd in de Veilingpassage op nummer 18.

‘We hebben hier een goede winkel waar een prima boterham te verdienen is. Oud-Beijerland is een heel leuke plaats. Hét grote pluspunt is het gezellige karakter. We hebben ook een winkel in Ridderkerk. Die zit in een winkelcentrum met ook twee keer zoveel winkels, maar als ik dan die twee winkels met elkaar vergelijk dan scoort die in Oud-Beijerland beter. Er komen hier meer bezoekers en de mensen die er komen, komen ook gerichter.

In Oud-Beijerland worden echt wel een paar centen uitgegeven. Er zijn evenementen, met Kerst is er altijd wat bijzonders. Als ik zie wat er afgelopen december weer gebeurt… dat is allemaal super. Ik weet dat Etos zelf meekijkt naar de cijfers. Die concluderen ook: wat is dat Oud-Beijerland een superlocatie voor een Etos. Je kunt hier echt omzetten maken. Maar het komt je niet aanwaaien, je moet er als ondernemer wel je schouders onder zetten. Ik weet zeker dat als er een paar goede trekkers bij komen, we daar allemaal een stuk op vooruit gaan.’

 

 

Ine Lieman

Eigenaar zes HEMA's

‘Mensen hebben hier nog de tijd om te winkelen’

De familie Lieman is bekend als eigenaar van een zestal Hema-vestigingen in het gebied onder Rotterdam. Ine Lieman is verantwoordelijk voor het filiaal in Oud-Beijerland, gevestigd aan de Oost-Voorstraat 34.

‘We hebben als familiebedrijf zes Hema-vestigingen in de directe omgeving. Als je dan kijkt naar de omzetten, dan scoort Oud-Beijerland altijd rond de tweede, derde plaats. En dat is niet de enige reden waarom het hier goed ondernemen is. De klanten in Oud-Beijerland zijn aardig, ze hebben nog de tijd om te winkelen. Die vriendelijkheid van de mensen is echt een pluspunt. Dat zie je ook terug in het aantrekken van personeel. Mensen zijn bereidwillig, ze vinden het geen probleem om hard te werken. Oud-Beijerland is ook heel veilig.

Ook de ligging van Oud-Beijerland vind ik fijn. Oud-Beijerland heeft echt een centrumfunctie. Er zijn regelmatig evenementen. De inwoners van de Hoeksche Waard zijn altijd afhankelijk van het eiland. Oud-Beijerland heeft daarom een centrumfunctie. Het is een plaats met een mooi oud centrum. Er zijn regelmatig evenementen. Ik zit zelf in de werkgroep Centrummanagement. Als winkelier vind je altijd dat het altijd beter kan, maar als ik het dan vergelijk met andere plaatsen, dan zie ik dat Oud-Beijerland een heel actieve plaats is. Het is echt een plaats met een voorbeeldfunctie.’

Leo van den Assem

Directeur Van Den Assem schoenen

‘Het is een plaats die ook een jong publiek trekt’

Van den Assem is een bekende naam op het gebied van schoenen in de regio. Leo van den Assem is mede-eigenaar van de keten. Het filiaal in Oud-Beijerland is gevestigd aan de Molendijk 12.

‘Onderweg naar een inkoopafspraak hebben we dertien jaar terug Oud-Beijerland bezocht, na een tip. We waren snel verkocht: dit zou onze eerste vestiging buiten Rotterdam gaan worden. Dat heeft vooral te maken met de omgeving en uitstraling. Er bleek hier een collega te zitten, Gentlemen, die zich richt op eenzelfde type doelgroep. Gentlemen is heel succesvol en wij dachten: wat zij kunnen, moeten wij ook kunnen. We hebben een makelaar de opdracht gegeven op zoek te gaan naar een pand en dat was gauw gevonden.

Nog altijd zitten we hier naar tevredenheid. Oud-Beijerland doet goed mee met de omzetontwikkeling van onze andere vestigingen. Het is een plaats die ook een jong publiek trekt. En je hebt er ook veel expats die in Rotterdam werken en in Oud-Beijerland iets huren. En wat we de laatste tijd ook veel horen: mensen vinden het in het stadscentrum van Rotterdam wat te druk worden allemaal. Die gaan winkelen in de randgemeenten. Je merkt wel dat het besteedbaar inkomen in de Hoeksche Waard wat hoger ligt. Er worden hier volop centjes uitgegeven.’

Henk Preesman

Eigenaar Gentlemen Mode

‘Oud-Beijerland is een van de allerbeste plaatsen’

Henk Preesman heeft al meer dan dertig jaar een winkel in herenmode in Oud-Beijerland,  de laatste zeven jaar samen met Job Damme.. Zijn Gentlemen richt zich op een hoger segment en is te vinden aan de Oost-Voorstraat 4.

‘We zitten hier in Oud-Beijerland sinds 1984. En het is nog steeds een heel goede winkel. Natuurlijk proberen we die heel strak te houden en alles op het gebied van prijs, product en marketing goed te doen. Maar ik merk wel: het is tegenwoordig heel belangrijk in wat voor plaats je gevestigd bent. En dan is Oud-Beijerland een van de allerbeste plaatsen waar je maar kunt zitten. Dat heeft niet alleen met het aantal inwoners te maken.

Het heeft een mooi centrum, met de haven, het oude raadshuis, de grachten. Dat zijn elementen die we vóór hebben op andere winkelcentra. De inwoners van de Hoeksche Waard zijn trouwe kopers. Het zijn mensen met een nuchtere mentaliteit, maar er wordt hier nog geld uitgegeven. Ze besteden meer. We hebben klanten die hier al jaren over de vloer komen. Dat maakt het ondernemersklimaat in dit gebied gunstig.

Ron Boender en Hans Fiege

Eigenaren Restaurant Leff

‘Als ze weten dat het goed is betalen ze ervoor’

Hans Fiege en Ron Boender waren beiden 24 jaar toen ze in 2014 samen restaurant Leff begonnen, in de Peperstraat 6. Die straat staat bekend als ‘het horecastraatje van Oud-Beijerland’.

Ron: ‘’De zaken gaan goed mogen wij wel zeggen. We draaien prima. Als je goed nadenkt over je concept, dan is er hier zeker ruimte voor nieuwe ondernemers. Zolang je maar onderscheidend bent en niet hetzelfde doet als een ander. De mensen die hier over de vloer komen, vinden het niet erg om veel te besteden. Als ze maar weten wat ze ervoor krijgen, zijn ze graag bereid om ervoor te betalen. Ik weet zeker dat dat ook voor andere ondernemers in Oud-Beijerland geldt’.

Hans: ‘Je hebt hier trouwe klanten. Je merkt echt dat mensen het je het gunnen als ondernemer. En wat ook opvalt is dat we hier veel klanten krijgen die van buiten de Hoeksche Waard komen. Vaak hoor je dat mensen uit Spijkenisse hierheen komen, uit Rhoon, uit Poortugaal, tot aan Zeeland aan toe. Maar we hebben ook een flink publiek uit de Hoeksche Waard. Dat heb je hier al gauw, die mond-tot-mondreclame.’